Ved erhvervsleasing betaler virksomheden for alle omkostninger, der er i forbindelse med bilen. Det er en fleksibel og attraktiv løsning, hvis du skal have en ny firmabil.
Det smarte ved erhvervsleasing er, at virksomheden slipper for at binde penge i en ny bil. Du bør dog være opmærksom på, at erhvervsleasingaftalerne er bindende for hele leasingperioden, og det er oftest ikke muligt at levere bilen tilbage eller sælge den inden kontraktens udløb.
Det særlige ved erhvervsleasing er, at din virksomhed, modsat ved privatleasing, er forpligtet til selv at forsikre bilen. Det indebærer ansvarsforsikring, som er lovpligtig, samt kaskoforsikring. Til gengæld er alle omkostninger, du har på en erhvervsleaset bil fradragsberettiget forudsat, at du udelukkende benytter den i firma-sammenhæng. Bruges den også til privat brug, vil den blive beskattet. I sådan en situation kan det være fordelagtigt at splitlease i stedet for.
Læs mere om splitleasing her
Ligesom ved andre former for leasing betales en førstegangsydelse, hvorefter der blot skal betales en fast månedlig ydelse, der bl.a. består af en procentdel af den samlede registreringsafgift.
Se priser på vores leasingbiler her.
Der er to former for erhvervsleasing – nemlig finansiel- og operationel leasing. Valget mellem de to former afhænger i høj grad af dit behov og kørselssituation.
Finansiel erhvervsleasing er et oplagt valg, hvis du på forhånd ved, at firmabilen vil få en hård medfart. Her skal din virksomhed selv stå for service og reparationer, hvilket betyder, at det ikke er påkrævet at få fikset buler og skader på bilen, når leasingaftalen udløber – modsat operationel leasing.
Den helt store forskel ligger dog ved aftalens udløb. Ved finansiel leasing skal virksomheden nemlig selv stå for salget af din firmabil til den aftalte restværdi i leasingaftalen. Det betyder, at bilen skal sælges til restværdien for ikke at få udestående eller en efterregning. Derudover er du ikke bundet af en kilometerbegrænsning i leasingaftalen, så du kan køre frit.
Til gengæld står din virksomhed ikke direkte til ansvar overfor os hos Bin2Bil, hvad angår skader, hvis der vælges finansiel leasing. Det kan derfor sagtens betale sig at vælge finansiel leasing over operationel leasing på f.eks. håndværkerbiler, da udbedring af skader og overkørte kilometer hurtigt kan løbe op ved operationel erhvervsleasing.
Operationel erhvervsleasing giver din virksomhed et fuldt budgetoverblik, så de slipper for alle de bekymringer, der kommer med at være bilejer. Ved operationel erhvervsleasing ved din virksomhed præcis, hvad det koster dem om måneden at have firmabilen, og der skal ikke bekymres om bilens restværdi og gensalg af den, da den blot skal afleveres tilbage til os hos Bin2Bil efter aftalens udløb. Derudover er service og reparationer gerne inkluderet i prisen.
Du kan sammenligne operationel erhvervsleasing med privatleasing. Ved indgåelse af leasingaftalen aftaler vi nemlig, hvor mange kilometer du påregner at køre om året. Her skal din virksomhed ligesom ved privatleasing stå inde for skader, der ikke kan regnes for almindeligt slid, når bilen afleveres. Det vil eksempelvis være buler og større ridser. Det kan derfor være en dyr affære at vælge operationel leasing til håndværkerbiler, men et godt valg til eksempelvis kørende sælgere.
Hos Bin2Bil rådgiver vi dig hellere end gerne om, hvad for en type leasing der giver mest mening for dig. Du er derfor velkommen til at kontakte os her.
Vil du gerne erhvervslease en bil, eller har du spørgsmål til leasing? Kontakt en af vores tre afdelinger nedenfor, så hjælper vi dig gerne videre, så du kan komme til at erhvervslease din næste firmabil.